Kijkje in de keuken van de modernste kas ter wereld

DINTELOORD – Op het Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland in Dinteloord is morgen de officiële opening van de Ultra-Clima®-kas van RedStar, waar alle belangstellenden van 9.30 tot 14.00 uur welkom zijn voor een rondleiding door en kijkje achter de schermen van het bedrijf.

De modernste kas ter wereld, aldus de onderneming, beslaat een oppervlakte van tien hectare. 'Puur natuur’ en moderne techniek gaan er hand in hand.

De teelt geschiedt op duurzame en maximaal biologische wijze, zonder gebruik van pesticiden. Schadelijke insecten worden met behulp van insectengaas buiten de deur gehouden. Het energieverbruik en de CO2-uitstoot worden tot een minimum beperkt. Specialiteit van het huis zijn smaaktomaten, de eerste oogst hiervan vond in december vorig jaar plaats.

Nu is het tijd voor RedStar om iedereen een kijkje in de keuken te gunnen. Van 9.30 tot 14.00 uur is het publiek van harte welkom. Bij deze zogenoemde ‘housewarming’ zijn 42 bedrijven betrokken, die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het innovatieve  glastuinbouwproject van RedStar-grondlegger Theo van der Kaaij en de huidige eigenaren Dirk en Cor van der Kaaij.

Burgemeester Saskia Bolten en wethouder Bert van Kesteren brengen morgen sowieso een bezoek aan RedStar, mede om het duurzaamheidsverslag van Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland over 2012 in ontvangst te nemen. Dit gebeurt om 10.30 uur.

Voor meer informatie over het duurzaamheidsverslag en het hele AFC: http://www.nieuwprinsenland.nl