Kijkje in de keuken bij BC Deen in kader scholenproject SKS

DE HEEN – Voor de laatste keer, want club ziet zich wegens gebrek aan een permanent onderkomen genoodzaakt te stoppen, verleende BC Deen vandaag haar medewerking aan het scholenproject van de Stichting Karnaval Steenbergen, wat betekende dat kinderen uit de groepen 5 en 6 van de Gummarusschool, Maria Regina, Pius X en Nieuwe Veste alvast een kijkje mochten nemen bij de carnavalswagen, die bij de optochten van De Heen en Steenbergen dienst gaat doen als prinsenwagen.

De leerlingen mochten zelf ook ervaren hoe het is om op zo’n mooie carnavalswagen te staan en van die gelegenheid maakte de jeugd dankbaar gebruik.

John van der Zande van BC Deen gaf tekst en uitleg over het bouwproces en vertelde dat Prins Strienius V straks écht ‘immaol in de wolleke’ komt te staan. Vanaf  een hoogte van ruim acht meter zullen hij en Nar Wiedus het publiek bij de optochten op zondag 8 en dinsdag 17 februari toezwaaien.

De kinderen keken hun ogen uit en verlieten de tijdelijke bouwloods aan de Dorpsweg nóg wijzer dan ze gekomen waren. En dat is natuurlijk ook precies de bedoeling van het scholenproject van de SKS, getiteld ‘Jong geleerd is…’

Voor BC Deen nadert het einde en dat zorgt voor veel gemengde gevoelens bij de leden, met name de familie Van der Zande heeft het er bijzonder moeilijk mee, doordat hun vader mede aan de wieg stond van het jubilerende Strienestadse carnavalsfeest. ,,Het cirkeltje is op zich wel mooi rond, want in 1960 reed de groentewagen van ons thuis als prinsenwagen.’’ Het busje van toen keert de komende weken in een carnavalsvariant terug op straat, zo viel vandaag te zien bij de bouwclub.