Kijkdag en verhuizing De Vossemeren

NIEUW-VOSSEMEER – Eind juni 2013 verhuisden ze van de oudbouw naar een tijdelijk onderkomen aan de Ambacht. Komende donderdag keren de bewoners van De Vossemeren terug naar de stek die zij toen verlieten, waar in de tussentijd het zogeheten Centrumplan verrees. Met een nieuw woonzorgcentrum als centrale voorziening, waar 24 bewoners hun kamers gaan betrekken.

In de zorgwoningen eromheen krijgen 16 van de huidige bewoners een nieuwe stek en komen ook nog andere mensen met een zorgindicatie te wonen. Het hoofdgebouw biedt verder onderdak aan de huisartsenpraktijk/apotheek, de bibliotheek en er zijn meerdere multifunctionele ruimtes.

Het plein voor de deur wordt de nieuwe locatie voor de weekmarkt en is beschikbaar voor evenementen van allerlei aard. Een echt dorpshart dus.

De bewoners van De Vossemeren, hun familieleden en de medewerkers van tanteLouise-Vivensis hebben het eindresultaat eerder al mogen bewonderen. Vandaag is er een Kijkdag voor alle overige belangstellenden. Iedereen die interesse heeft kan van 15.00 tot 17.00 uur en/of van 18.30 tot 20.30 uur terecht aan de Dortmundstraat.

,,Woensdag beginnen we met de verhuizing, donderdag is er een speciaal programma voor de bewoners in de tijdelijke locatie en worden hun spullen overgebracht, zodat zij eind van de middag – na een gezamenlijke broodmaaltijd – met taxivervoer naar het nieuwe woonzorgcentrum worden gebracht en daar hun intrek kunnen nemen,’’ zegt locatiemanager Loes Veenstra. ,,Hoewel de nieuwbouw heel voorspoedig is verlopen, zijn we er met z’n allen nu ook wel weer aan toe hoor. Het wordt een hele operatie, maar wel een leuke.’’ 

Fotograaf: Niek Perdaems