Kids sluiten oude jaar sportief af

STEENBERGEN – Honderdtien kinderen en één burgemeester hadden het dinsdagmiddag uitstekend naar de zin tijdens de sport- en spelmiddag in gemeenschapshuis 't Cromwiel. De 26e editie, dit keer georganiseerd door de mini-supportersvereniging van v.v. Steenbergen en SportparkUitje.nl. Zij namen de organisatie over van Ad van der Ree die vorig jaar na een kwart eeuw de handdoek in de ring gooide.

Wat overigens niet wegnam dat Van der Ree wel aanwezig was om een kijkje te nemen bij de gezellige drukte in de sporthal: "Heel vreemd om hier te zijn zonder erbij betrokken te zijn geweest. Maar zo te zien hebben ze het prima voor elkaar." Een stelling die beaamd werd door de ruim honderd kinderen die het parcours met sportieve spelletjes aflegden, bedacht door de deelnemende Badminton Vereniging Steenbergen, basketballvereniging Simple Dribble, sportvereniging Diomedon en voetvalvereniging Steenbergen.

Burgemeester Ruud van den Belt mocht de middag openen met zijn 'speciale ambtsketting' die een opvallende gelijkenis met een scheidsrechtersfluitje vertoonde. De burgervader stak zijn voorliefde voor het voetbalspel niet onder stoelen en banken en haalde enkele jeugdige vv Steenbergenaren over om voorafgaand aan de sport- en spelmiddag een balletje met hem te trappen. Ook maakte hij van de gelegenheid gebruik om zich tijdens de middag als keeper op te stellen in het doel waar hij een zware dobber had aan het jong talent dat voor hem verscheen.

Foto's: Dasja Abresch©Steenbergse Courant