‘Kidnapping’ blijkt relationele ruzie

STEENBERGEN – Het incident dat zich gistermiddag voordeed op de carpoolplaats aan de Afgeslechtedijk, betrof achter bezien niet meer dan een ruzie tussen twee geliefden.

Voor de buitenwacht zag het er kennelijk nogal heftig uit, hoe de 29-jarige man uit Oudenbosch zijn 28-jarige vriendin uit Etten-Leur in zijn auto trok. Een getuige alarmeerde dan ook de politie, die geen enkel risico nam.

Via Burgernet en Twitter werd het publiek verzocht uit te kijken naar de betreffende auto en in heel de regio werden controleposten ingesteld. In de buurt van Oud-Gastel hield de politie het voertuig staande en van daaruit werden de man en de vrouw naar twee verschillende locaties gebracht, om hun verhaal te doen. Daaruit bleek dus dat zij weliswaar een conflict haddden, maar de ruzie was blijkbaar ook alweer bijgelegd.

De politie heeft de getuige laten weten hoe de vork in de steel zat, maar hem niettemin bedankt voor zijn alerte reactie, want voor hetzelfde geldt was er wel echt iets aan de hand geweest.