Keutjesmaaltijd voor bewoners Onze Stede smaakt naar meer

STEENBERGEN – De aloude uitdrukking ‘hij lust van heel het varken’ deed begin van de middag nadrukkelijk opgeld in Onze Stede, waar de bewoners werden verwend met een ‘ouderwets lekkere’ keutjesmaaltijd.

Een keu is een jong varken en keutjes betekent in dit geval dat alle van het varken afkomstige lekkernijen op tafel kwamen. Zult, uitgebakken spek, bloedworst, droge worst, vetspek, noem maar op.

‘Dat is lang geleden’, klonk het aan één van de tafels. ‘Dit lusten we elke dag wel’, opperde weer iemand anders. De ambachtelijk gemaakte verse vleeswaren – met zorg bereid en uitgeserveerd door chefkok Jac Schetters van stichting tanteLouise-Vivensis, medewerkers en en vrijwilligers – gingen erin als koek bij de 110 gasten in de grote zaal en op hun kamers in het woonzorgcentrum zaten nog eens twintig ouderen heerlijk te smikkelen en te smullen.

De niet te versmaden maaltijd had alles te maken met de Week van de Smaak, in het kader waarvan een aantal bewoners vorige week ook al aardappelen en groenten had geoogst in de moestuin van Schetters. Vanmorgen bezochten zo’n vijfentwintig senioren uit Onze Stede – op de fiets, per scootmobiel of met de Plusbus – bovendien een zorgboerderij/varkenshouderij in Lepelstraat.