Kettingen worden alvast gesmeerd voor de Zevende Koos Moerenhout Classic

STEENBERGEN – De organisatie van de Koos Moerenhout Classic is uiterst tevreden over de belangstelling voor de zevende KMC die aanstaande zaterdag wordt verreden . Via de voorinschrijvingslijst hebben zich op dit moment al 1250 deelnemers aangemeld voor een van de vier afstanden van de toertocht over de Zeeuwse waterwerken, de polders van Goeree Overflakkee en het groene landschap van de Brabantse Wal.

Van zelfsprekend is Koos Moerenhout zelf ook weer van de partij. Hij zal tussen 9.30 uur en 10.00 uur vertrekken vanaf de markt voor de Automotionstocht van 130 km. Er zijn dit jaar ook weer diverse prominenten die Koos zullen vergezellen op zijn tocht langs de Phlipsdam, Oesterdam en Brabantse Wal.  Zo zal Anouska Koster aanwezig zijn. Zij werd na een zinderende finale vorig jaar Nederlands Kampioene op de Brouwersdam bij de dames. Ook Bart van Est en Guus Bierings – Wereldkampioen ploegentijdrit in 1978 –  zijn erbij. “Een prestatie waar je als je ouder wordt steeds meer met trots op terug kijkt”, aldus Bart van Est. Oud prof coureurs Kees Bal, Peer Maas en Aad van den Hoek zijn vaste gasten tijdens de KMC en ook Jacques van Meer is er natuurlijk weer. De handbikers van het Rijndam Race team nemen dit jaar ook weer deel aan de KMC. Zij rijden de tocht van 85 kilometer in voorbereiding op een buitenlandse wedstrijd. Tegelijkertijd zullen de Rijndam Racers de KMC gebruiken om hun sport te promoten. Zij verschijnen met een groep van maar liefst 18 mensen aan de start.

Zanger Christ Antonnissen op de markt

Tijdens de Koos Moerenhout Classic zal er een grote tent tussen de terrassen op de Markt worden opgebouwd. Ook zullen er diverse stands aanwezig zijn van diverse sponsoren. Naast  de levendigheid van de vele deelnemers en muziek van DJ Roy, zal dweilband de Primurkus live muziek op de Markt brengen om de feestvreugde en de euforie van een geslaagde tocht te verhogen. In de loop van de middag verzorgt plaatselijk zangtalent Christ Antonissen een optreden op de markt. Hij staat garant voor sfeer en gezelligheid. Tevens zal er aansluitend nog een artiest optreden.

Belangeloze medewerking

Er zijn verschillende bedrijven die belangeloos hun medewerking verlenen aan de Koos Moerenhout Classic. Onder hen de firma van Meir aan de oude veiling in Steenbergen Zuid, carrosseriebouw van Beurden op industrieterrein prins Reinierpolder I en firma van Tilburg op industrieterrein Prins Reinierpolder II. Sinds het begin van de KMC stellen deze bedrijven hun privéterrein beschikbaar. Ook van Os Medical op industrieterrein Reinierpolder II heeft dit jaar zijn parkeerterrein beschikbaar gesteld voor deelnemers aan de KMC, zodat de deelnemers met gemak en een gerust hart hun auto kunnen parkeren. De organisatie is deze bedrijven zeer erkentelijk.

Prijzen

Naast een heerlijke fietsdag met hopelijk schitterend weer valt er dit jaar ook weer veel te winnen bij de Koos Moerenhout Classic. Aan het einde van de dag gaat er na de 7e editie ook weer een deelnemer naar huis met een gloednieuwe Giant Contend SL2 racefiets. Het enige wat daarvoor moet gebeuren is inschrijven en deelnemen aan een van de afstanden tijdens de KMC op 13 mei 2017. Het lot zal bepalen wie de gelukkige wordt. Daarnaast maken alle deelnemers kans op een gratis verblijf voor twee personen met half pension bij Costa Blanca Cycling, gerund door Eef Brand in Guardamar (exclusief vlucht). Een mooi en niet al te selectief fietsgebied en altijd mooi weer. Ook Kwaremont Bier, gebrouwen voor kopmannen, is weer aanwezig tijdens de 7e KMC en stelt een Kwaremont wieleroutfit en een Kwaremont cadeaupakket ter beschikking om te verloten onder de deelnemers.

Maaltijdsoep

Onder het devies “verandering van spijs doet eten” heeft de organisatie vorig jaar een maaltijdsoep aangeboden in plaats van de traditionele pasta maaltijd. Gezien het grote aantal positieve reacties op deze aanpassing staat voor alle deelnemers bij terugkomst op de Markt ook dit jaar weer een maaltijdsoep klaar.

Uitnodiging

Koos Moerenhout: “Gezelligheid en sportiviteit staan voorop bij de KMC. Sponsoren, toerclub de Fatuur en alle vrijwilligers zullen er weer alles aan doen om de deelnemers te laten genieten van het fietsen in onze mooie omgeving. We nodigen ieder dan ook van harte uit om via www.koosmoerenhoutclassic.nl in te schrijven voor een van de vier uitdagende routes en verwelkomen de fietsers graag op de Markt in Steenbergen. Dit gebeurt op 13 mei vanaf 7:30 uur.”

Door Jack van Leent