Kerststallentocht: opnieuw een staaltje van Kruislandse samenwerking

KRUISLAND – De inmiddels 14e Kerststallentocht op rij mag zeker succesvol worden genoemd. Ook dit jaar mocht de tocht die werd georganiseerd door museum De Holle Roffel rekenen op de inbreng van zo’n 200 vrijwilligers. Zij bemensten een kleine 20 kerstactiviteiten die met veel plezier werden bekeken door een groot aantal bezoekersgroepjes.

De tocht had het museum als start en eindpunt. Hier ontvingen de bezoekers een routekaartje waarop de activiteiten stonden aangegeven. En dat waren er dus heel wat.

Een levende kerststal bij Gerda Verkaik met Jaap de Vries als Jozef, muziekgezelschappen, zanggroepjes, Karaoke, Kerstman Jos bij familie Morgensterren, Kerstspelletjes in de school, een muziekgezelschap op een bewegend podium bij Garage Schrauwen, maar ook kerstetalages en een prachtige kerstversiering op de voordeur. Teveel om allemaal op te noemen, voldoende om een lange wandeling door het kerkdorp de moeite waard te maken. Applaus voor alle deelnemers die ook dit jaar lieten zien dat Kruisland tot samenwerking in staat is.

Gossie Nokki en Gossie Mijne

In de Kruislandse Georgiuskerk zong het koor Gossie Nokki onder leiding van Arthur Oomen. Het koor telt 30 leden en maakte wat reclame, want ze kunnen Gossie Mijne wel een aantal nieuwe leden gebruiken. Als het even kan ook een aanvulling met heren, want de dames zijn in sterke meerderheid.

Kerststallen expo

Het eindpunt was dus het museum. Ook hier kregen de deelnemers als ze dat wensen een lekker kopje warme chocolademelk. Het museum is in kerstsfeer en exposeert een flink aantal kerststallen. Die kunnen overigens nog worden bewonderd: op 20, 26 en 29 december en op 3 januari. Telkens tussen 14:00 en 17:00 uur.

Tekst en fotografie: Peter Vermeulen © Steenberge Courant / KijkopSteenbergen.nl