Kerststallentocht in Kruisland

KRUISLAND – Voor de twaalfde keer wordt op zaterdag 17 december in Kruisland de jaarlijkse Kerststallentocht gehouden. De organisatie van dit evenement berust ook nu weer bij ambachts- en gereedschapsmuseum De Holle Roffel, waar belangstellenden vanaf 17.00 uur aan hun rondje langs de kersttaferelen in het dorp kunnen beginnen.

De deelnamekosten bedragen 2 euro p.p. (inclusief een consumptiebon voor chocolademelk of glühwein). Startbewijzen zijn al vanaf 13.00 uur die middag af te halen in het museum.

Met de Kerststallentocht wordt beoogd het kerstverhaal op een stemmige manier over te brengen op de bezoekers. Dat kan zijn met een voordracht in een voor de gelegenheid gebouwde stal, maar bijvoorbeeld ook door zang van o.a. het Kruislandse Gezelligheidskoor Gossi Nokki. Aan de Kerststallentocht verlenen zo’n 200 vrijwilligers hun medewerking. Mensen die aan de route wonen worden, ter verhoging van de sfeer, verzocht zoveel mogelijk kerststallen voor de ramen te zetten, de boel feestelijk te versieren en waxinelichtjes te laten branden.

Deelnemers kunnen onderweg een slagzin proberen op te lossen, waarmee een aantal prijsjes te verdienen zijn, en in De Holle Roffel is ook nog een expositie van allerlei kerststallen te zien. Iets kleiner van opzet dan voorgaande jaren, omdat er tegelijkertijd een overzichtstentoonstelling plaatsvindt over het 25-jarig bestaan van het museum. Het programma duurt tot ongeveer 20.30 uur.

Voor nadere inlichtingen: Dami Koevoets, (0167) 532771.