Kerststallentocht in Kruisland

KRUISLAND – Voor de elfde keer wordt zaterdag 12 december in Kruisland een grote kerststallentocht gehouden, waarvan de organisatie berust bij ambachts- en gereedschapsmuseum De Holle Roffel. Meer dan tweehonderd dorpelingen verlenen hun medewerking aan het spektakel, door allerlei optredens te verzorgen, met de bedoeling het kerstverhaal op een stemmige manier over te brengen op het publiek.

Dat kan bijvoorbeeld met een speciaal voor de gelegenheid gebouwde kerststal, maar ook door gezang en dergelijke. De kerststallentocht trekt jaarlijks vijfhonderd tot duizend belangstellenden naar de dorpskern, die daar tevens kunnen genieten van warme chocomel, soep en glühwein.

Een aantal vrijwilligers heeft op de Markt bovendien weer een metershoge kerstboom geplaatst en aangekleed. En aan de mensen die langs de route wonen is zoals gebruikelijk gevraagd hun huizen zoveel mogelijk in stijl te versieren, o.a. door kerststallen en kaarsjes voor de ramen te zetten en/of voor bijpassende achtergrondmuziek te zorgen.

Meer dan zestig kerststallen en -groepen 

Vanaf 13.00 uur zijn in De Holle Roffel aan de Markt toegangsbewijzen te koop, à 2 euro, inclusief consumptiebon. De kerststallentocht begint om 17.00 uur en duurt tot 21.30 uur. In het museum zelf van 13.00 tot 20.30 uur een expositie van meer dan zestig kerststallen en –groepen te bezichtigen.

Deze tentoonstelling is ook te bekijken op de zondagen 13 en 27 december van 11.00 tot 16.00 uur, donderdag 17 december van 13.00 tot 16.00 uur, zaterdag 2 en donderdag 7 januari van 13.00 tot 16.00 uur.

Voor nadere inlichtingen: Dami Koevoets, (0167) 532771.