Kerstmarkt Ontspanningsvereniging Welberg voor laatste maal in Corneliuskerk

WELBERG – Ze vinden het wel jammer, de organisatoren van Ontspannings Vereniging Welberg (OVW). Het is hun laatste kerstmarkt in de Corneliuskerk, nu deze is verkocht aan Dongenaar Rens Swart. Maar OVW zou OVW niet zijn als niet over een oplossing wordt nagedacht. Want dat er ook volgend jaar weer een kerstmarkt gaat komen staat voor hen vast.

Intussen wordt het op de Kerstmarkt die vandaag in de Welbergse kerk wordt gehouden gezellig druk. Na de opening vanochtend om 11:00 uur druppelden de bezoekers al meteen binnen en op het moment van publicatie van dit bericht is het bezoekersaantal flink toegenomen. Die krijgen naast bij een kerstmarkt horende dranken, ook smakelijke broodjes voorgeschoteld en kunnen hun slag slaan bij een twintigtal kramen. “Waaronder die van het Landjuweel (vooral honing), Dutch Fox (eigen bierbrouwsel), de Klaprozenkraam en de stand van zorgboerderij Corné Bogers. Het is een leuke kerstmarkt in een bijzondere ambiance”, vertelt Nathalie Heijmans namens OVW.

Vanmiddag nog meer

“Vanmiddag – zo rond de klok van twee uur – is er een optreden van dansgroep Sjapoo, ook dat wordt de moeite waard. Daarnaast is er een leuke knutselhoek voor kinderen en er draait voor hen een kerstfilm”, zo voegt ze toe terwijl het muzikale gelegenheidsduo Willem en Dorus van zich laat horen met zang en muziek.
Een bezoekje aan de kerstmarkt kan nog tot 16:00 uur. Dan is wordt het evenement afgesloten en denkt OVW al na over de locatie waar de Kerstmarkt volgend jaar gehouden wordt.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant – KijkopSteenbergen.nl