Kerstmarkt in Steenbergen, sfeervol, gezellig én druk

STEENBERGEN – De Lionsclub organiseerde zondag de jaarlijkse kerstmarkt in de Gummaruskerk. Al jaren zetten zij zich belangeloos in voor mensen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Het was een succes. In de kerk was het druk, de wensboom werd gevuld en het was gezellig.

De jaarlijkse kerstmarkt van de Lionsclub is in de loop der jaren een begrip geworden in Steenbergen. Een vol programma, veel muziek en sfeer staan hier garant voor. Ook zondag. Al vroeg wisten bezoekers de weg naar de Gummaruskerk te vinden. Eenmaal binnen schuifelden ze langs tal van kramen. Er was van alles te koop. Van kunst tot kerstkaart, van zeepjes tot sieraden. De catering deed goede zaken, de koffie met gebak smaakten naar meer. En kinderen konden met de kerstman op de foto. Natuurlijk waren er ook optredens. Een aantal koren bracht kerstliederen ten gehore. Het ‘Scrooge koor’, gesponsord door RPS, was volledig in stijl gekleed. Een mini toneelstukje tussen hun liedjes door maakte het publiek aan het lachen.

Jonge violisten op de Markt

De kerstmarkt stond niet alleen in de kerk opgesteld. Ook de Markt werd erbij betrokken. Lokale ondernemers boden lekkers aan en speelden in op het naderende  Kerstfeest. De glühwein verwarmde de inwendige mens, maar een groep jonge violisten deed de harten van de toeschouwers smelten. Ruim een uur stonden ze, in de harde wind, hun kerstliedjes te spelen. Het was genieten. In de straten klonk kerstmuziek, een dweilband liep door de straten. Het was een sfeervol geheel. Aan het einde van de kerstmarkt waren de Lions tevreden. “We hebben veel wensen in de boom, er was veel publiek en het was erg gezellig” aldus enkele Lions. “Maar hoe tevreden we zijn hangt ook af van de opbrengsten van deze dag. Want het doel van de kerstmarkt is geld in te zamelen voor mensen die wat hulp goed kunnen gebruiken. Daar zet de Lionsclub zich voor in.”

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl