Kerstmarkt en koopzondag in het centrum

STEENBERGEN – Op de Markt en in de Gummaruskerk is het komende zondag, 16 december, ongetwijfeld goed toeven voor iedereen die in de kerststemming wil komen. In samenwerking met de Steengoed-promotiewinkeliers en de activiteitencommissie van de kerk heeft de Steenbergse Lions Club voor een uitgebreid programma gezorgd.

In de Gummaruskerk vieren met name kunst en cultuur hoogtij en liggen de kraampjes ook vol met allerhande creatieve producten. Muziek is er onder meer van Hans Hazenbroek en El van Broekhoven op orgel en dwarsfluit, het Klein Orkest van Volharding, Bianca Jonkers en Patricia Kusuma op piano en dwarsfluit/piccolo, duo NoDo, alsook van smartlappenkoor Oud Bruin & Jong Belegen en popkoor The Sparrows.

Blikvangers op de Markt zelf zijn de beelden van de Steenbergse kunstenaar Peter de Koning, die speciaal voor de gelegenheid met zijn kettingzaag een kerstgroep en sneeuwpoppen heeft gemaakt. Alle bezoekers die zich daartoe geroepen voelen, kunnen meedoen aan het ‘Open West-Brabantse Trekzaagkampioenschap’, waarvoor men zich ter plekke kan aanmelden. John Huijsmans zorgt buiten voor de omlijstende muziek.

De Kerstmarkt, waarop ook tal van lekkere versnaperingen verkrijgbaar zijn, duurt van 12.00 tot 17.00 uur. Dan zijn ook de winkels in het centrum geopend, zodat men tegelijkertijd de nodige kerstinkopen kan doen.