Kerstdiner ten bate van de voedselbank

STEENBERGEN – Op uitnodiging van Cromwiel-beheer en Sardonos-eigenaar Stephan Ardon genieten de tien vrijwilligers en zo’n 45 cliënten van de voedselbank in Steenbergen vanavond van een kerstdiner. ,,Juist in deze periode hebben mensen het nog moeilijker dan normaal,” stelt de initiatiefnemer.

De vrijwilligers van de voedselbank van de regionale Stichting Goed Ontmoet tonen zich erg content met het aangeboden kerstdiner, een warm en koud buffet, waarbij zij zelf ook een handje toesteken. Dat zijn ze wel gewend, want elke vrijdagmiddag komen er 55 cliënten uit heel de gemeente naar ’t Cromwiel om een voedselpakket op te halen.

,,Landelijk is het aantal mensen dat is aangewezen op hulp van de voedselbank schijnbaar gelijk gebleven, dat stond laatst in de krant. Maar bij ons is het afgelopen jaar sprake van een toename van twintig procent en momenteel komen er wekelijks nieuwe gezinnen bij,” aldus Joke Bolders van de voedselbank. ,,Niet onlogisch, gelet op de crisis.”

Vrijwilligers heeft de Steenbergse ‘vestiging’ van Goed Ontmoet genoeg en vanuit het depot van de nationale voedselbank in Tilburg worden elke week in principe ook voldoende producten geleverd om aan de cliënten te kunnen verstrekken. ,,Daarnaast krijgen we bijvoorbeeld aardappelen, uien en brood van plaatselijke bedrijven. Die zouden we er graag nog een paar bij hebben, liefst met verse artikelen, zodat we onze cliënten iets extra’s kunnen geven.”

De voedselbank is bestemd voor mensen die volgens landelijk vastgestelde normen te weinig geld hebben om voldoende eten te kunnen kopen. Dit wordt getoetst voordat men in aanmerking komt voor de voedseluitgifte en wie twee keer niet is geweest, moet weer opnieuw een aanvraag doen.