Kerstconcert Semper Crescendo voor Merijntje

NIEUW-VOSSEMEER – De opbrengst van de collecte die wordt gehouden tijdens het kerstconcert dat harmonie Semper Crescendo op 20 december verzorgt komt dit jaar ten goede aan het ‘oppimpen’ van het schoolplein van basisschool Merijntje.

De Nieuw-Vossemeerse muziekvereniging wordt elk jaar weer gastvrij ontvangen op Merijntje, om kinderen te motiveren een muziekinstrument te leren bespelen en lid te worden van Semper Crescendo. Leerlingen van de basisschool nemen ook deel aan het project ‘Samen muziek maken geblazen’ en onlangs mocht de harmonie gebruik maken van de vernieuwde vleugel van het schoolgebouw, voor een masterclass.

Als dank voor alle gastvrijheid, heeft Semper Crescendo besloten om bij het kerstconcert te gaan collecteren voor Merijntje. Dit werd vrijdag door een groep muzikale leerlingen, in de vorm van een Sinterklaasgedicht, bekendgemaakt.

Voor de opbrengst is dus ook al een specifieke bestemming uitgekozen, want op de basisschool wordt druk nagedacht over duurzaam en educatief buitenspelen. En daartoe moet het schoolplein onder handen worden genomen. Leerlingen uit de hoogste groepen hebben hiervoor ontwerpen gemaakt, het team van Merijntje is zich nu aan het oriënteren op wat haalbaar en uitvoerbaar is. Alle bijdragen zijn uiteraard van harte welkom.

Het kerstconcert van Semper Crescendo, m.m.v. het Steenbergse Mannenkoor ABS,  wordt op dinsdag 20 december gehouden in de Joannes de Doperkerk en begint om 20.00 uur. Toegang gratis.

Foto Kim Huijsmans©KijkopSteenbergen.nl