Kerstconcert Mannenkoor ABS

STEENBERGEN – Traditiegetrouw verzorgt het Steenbergse Mannenkoor ABS ook dit jaar weer een Kerstconcert, dat zaterdag 19 december plaatsvindt in de Nederlandse Hervormde kerk. Voor het eerst heeft ABS geen gastkoor uitgenodigd, omdat bezoekers van voorgaande edities aangaven dat zij graag meer van het organiserende gezelschap zelf willen horen.

Wel zijn er twee solisten in het programma opgenomen, te weten de 11-jarige Imke Schraven uit Standdaarbuiten en Wim Steenbakker uit Goes. Zo jong als ze is, heeft Imke al een volwassen blues-stem en Wim beschikt over een prachtige basstem. Hij begeleidt zichzelf bovendien op gitaar.

Naast de solisten is bij het Kerstconcert van ABS ook een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld koperkwartet betrokken, o.l.v. Edwin Matthee. Naar verwachting zal dit ensemble van eenzelfde hoogstaand niveau zijn als het trombonekwartet van verleden jaar.

Pianist Hikmet Bilalov neemt zoals gebruikelijk de pianobegeleiding van het koor voor z’n rekening en Leo Hulshof bespeelt het monumentale kerkorgel.

Het Kerstconcert begint om 19.30 uur, de bezoekers kunnen vanaf 19.00 uur in de kerk terecht. Kaarten à 8 euro (incl. koffie met banketstaaf) zijn verkrijgbaar bij Primera De Gilles, de leden van ABS en bij de entree.