Kernteam Steenbergen-Welberg van start

WELBERG – Afgelopen donderdag was de eerste dag dat het Kernteam Steenbergen-Welberg een inloop-spreekuur hield in gemeenschapshuis ‘De Vaert’. Vanaf nu is het team daar iedere donderdag tussen 14.30 en 15.30 uur zonder afspraak te bezoeken door eenieder die vragen, zorgen of ideeën heeft.

Het Kernteam Steenbergen/Welberg wordt gevormd door medewerkers van WijZijn Steenbergen uit alle geledingen: Maatschappelijk werkers Shirley Oomen en Carmen Kamp, welzijnswerkers en mantelzorgondersteuner Agatha van Loenhout en Joyce Joosen, jongerenwerk/jeugd en preventiemedewerkers Judith Janse en Jessy van Hooydonck. Op dit moment zijn er inloopspreekuren in Kruisland en Welberg, maar WijZijn Steenbergen hoopt binnenkort in alle kernen van de gemeente lijfelijk aanwezig te zijn.

Gewoon binnenlopen

 Het scala van redenen waarom iemand binnen kan lopen bij het spreekuur is volgens haar enorm. “Heb je een idee, wil je een activiteit organiseren, heb je ergens last van hebt of maak je je zorgen over een ander, loop dan gewoon binnen en vertel het ons. Samen bekijken we dan wat er nodig is om het idee te realiseren of om tot een oplossing te komen.”

Het Kernteam is ook de basis van een Sociaal Team wat op de achtergrond functioneert. Hierin worden andere partners betrokken die deel uitmaken van de sociale keten. Bijvoorbeeld de gemeente, een woningbouwcoöperatie of de politie.

Korte lijntjes

Onder ideale omstandigheden is het Kernteam tijdens de vrije inloop aanwezig met vijf medewerkers, maar, afhankelijk van de geldende coronamaatregelen, kunnen dat er minder zijn. Dat is echter geen probleem volgens Joyce Joosen die als coördinator Mantelzorgondersteuning aan het team is verbonden. “De onderlinge lijntjes zijn heel erg kort en we leren ook van elkaar zodat we steeds meer als één integrale eenheid kunnen werken,” licht zij toe.

Iedere donderdag

Het kernteam Steenbergen-Welberg is iedere donderdag van 14.30 tot 15.30 uur aanwezig in gemeenschapshuis de Vaert in Welberg. Van tevoren een afspraak maken kan ook via welzijn-stb@wijzijntraversegroep.nl of van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur bellen naar (0167) 750850.

[ door Dasja Abresch ]

Foto: Jongerenwerker Jessy van Hooydonck, coördinator mantelzorgondersteuning Joyce Joosen en stagiair Maarten Schipper vormden afgelopen donderdag het drietal dat de aftrap van het Kernteam Steenbergen/Welberg mocht verzorgen. Vanwege de regen die met bakken uit de hemel viel, was het geen vliegende start.