Kerkdienst in plaats van Maria Ommegang 2020

REGIO – Liefhebbers van de Maria Ommegang in Bergen op Zoom weten inmiddels al wel dat de jaarlijkse ommegang op deze laatste zondag van juni geen doorgang vindt. Er voor in de plaats komt een eucharistievering in de St. Gertrudiskerk. Deze kan niet worden bezocht, maar wordt wel uitgezonden.

In de kerkdienst gaat pastoor Paul Verbeek voor. De dienst heeft het thema ‘Een nieuwe belofte’ meegekregen. Hiermee wordt gewezen op de strijd die wordt gevoerd om het coronavirus de baas te worden. De hoop is dat de volgende jaren een Maria Ommegang weer kan plaatsvinden. De Ommegang wordt gehouden na een belofte in 1942 van toenmalig kapelaan Ooijens dat een dergelijke dankstoet zal worden gehouden als Bergen op Zoom van grote verwoestingen gespaard zou blijven. En aldus geschiedde.
Omroep ZuidWest-TV zendt de kerkdienst zondag 28 juni vanaf 14:00 uur rechtstreeks uit via KPN kanaal 1420 en Ziggo kanaal 40. Daarnaast wordt de kerkdienst gestreamd via zuidwesttv.nl, gevolgd door een special die terugblikt om de Ommegang van vorig jaar. Dat was een jubileum die het thema ‘Belofte die doorgaat’ droeg.

Foto: een beeld van de Maria Ommegang. Foto: Dick Vermaas ©