Kerk Welberg staat weer te koop

WELBERG – Een jaar nadat Hans en Anja van Trier uit De Heen de voormalige Corneliuskerk van de Welberg kochten, gaat hij weer in de verkoop. Vandaag verscheen op Facebook de pagina Kerk-Welberg te koop – Steenbergen Nbr met daaraan gekoppeld de internetsite www.kerkwelberg.nl

Het kavel met kerk gaat de markt op voor een prijs van 238.500 euro, vrij op naam (excl. 6% overdrachtsbelasting). Het totale perceeloppervlakte bedraagt 3.180 vierkante meter. In het afgelopen jaar maakte de stichting Ontspanning Voor Welberg dankbaar gebruik van het gebouw als spektakelstuk tijdens Halloween en voor de organisatie van de Kerstmarkt. Ook nam het Art Collectief Vrouwenstreken onlangs haar intrek in de kerk. Afgelopen zaterdag was het voormalige gebedsgebouw nog decor voor een regionale brandweerwedstrijd.

Barbecue in de klokkentoren

Het echtpaar Van Trier heeft nooit onder stoelen of kerkbanken gestoken geen plannen met het gebouw te hebben. “Ik ben zelf eigenlijk zo enthousiast over die kerk,” vertelt Hans van Trier. “Overal waar ik kijk, zie ik mogelijkheden. Bijvoorbeeld een hot tub onder de plafondschildering op het altaar of wat denk je van een barbecue in de klokkentoren? Met uitzicht tot aan Roosendaal en niemand die last heeft van de rook.”

Kerk zonder status

“Ik heb zelf echt geen tijd om ermee aan de slag te gaan,” vervolgt de ondernemer in transportbanden. “Nu staat dat ding daar maar een beetje te verloederen. Dat is gewoon zonde, want de kerk verdient een enthousiast persoon die ermee aan de slag gaat. Een kunstenaar, een mafkees, een leuk jong gezin, een ondernemer, wie dan ook. Je kunt er de meest gekke en fantastische dingen mee doen.”

Het grote voordeel van de kerk van de Welberg is dat er geen monumentenstatus op ligt. “Een perceel van ruim 3000 vierkante meter en een kerk zonder status voor een prijs van 75 euro per vierkante meter; dat is goud waard.”

Gelukzoekers

Van Trier verwacht de komende weken veelvuldig benaderd te worden door belangstellenden. “Toen de website gebouwd werd, melden zich al twee gegadigden. Het gros van die mensen zullen gelukzoekers blijken die wel plannen, maar geen geld hebben. Ik heb echter de tijd; al staat die kerk er nog jaren. Iemand moet nu een idee krijgen, het plan laten rijpen en zich realiseren dat het een buitenkans is. En als hij dan de financiering rond heeft, bij mij komen.”

Foto’s en tekst: Dasja Abresch©KijkopSteenbergen