Kerk van de Welberg gaat open voor Halloween

WELBERG – Heel voorzichtig stelde de stichting Ontspanning Voor Welberg de vraag aan Hans van Trier: Of bij de eerstvolgende Halloweenviering de kerk misschien gebruikt mocht worden? “Natuurlijk mag dat,” antwoordde de eigenaar van het pand direct. “Ik had al veel eerder een vraag vanuit het dorp verwacht.”

Van Trier heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat ‘zijn kerken’ gebruikt mogen worden voor organisaties die er een maatschappelijk doel mee willen dienen. Eén telefoontje naar huize van Trier en de sleutel ligt klaar. Alles in goed vertrouwen want met de verdere uitvoering bemoeit hij zich niet: “Dat is aan de organisatie.”

Roofvogelshow

Als eerste kocht Van Trier in 2014 de kerk in zijn eigen dorp De Heen. Sinds die tijd zijn daar al regelmatig activiteiten gehouden. Hoekkunst bijvoorbeeld en de Kerstmarkt. Ook organiseerde de stichting Relax er eerder dit jaar een roofvogelshow. Begin dit jaar voegde Van Trier de kerken van Welberg en De Heen aan zijn onroerend goed-portefeuille toe. De kerk van Dinteloord biedt in de week van 29 augustus tot en met 2 september voor het eerst ruimte aan de Kinder Vakantie Week.

Geheim

De stichting Ontspanning Voor Welberg (OVW) organiseerde vorig jaar voor het eerst een grote Halloweenviering op het dorp. Een doorslaand succes dat de organisatie dit jaar hoopt te herhalen. Het kerkgebouw gaat daarbij een bijzondere plek op de route innemen. Wat er precies staat te gebeuren, blijft voorlopig nog geheim.

Vorige week openden leden van OVW de deuren van de kerk voor het eerst. Een aangename verrassing wachtte aan de andere kant. Alle kerkelijke goederen zijn door het Bisdom afgevoerd, maar verder ziet het interieur er nog prima uit. De kerkbanken wachten, alsof er niets veranderd is, op een nieuw publiek, Dit mogen zij op zaterdag 29 oktober voor het eerst weer verwachten.