Kerk Nieuw-Vossemeer beroofd

NIEUW-VOSSEMEER – De Joannes de Doperkerk is opgeschrikt door de roof van meerdere waardevolle bezittingen uit het Nieuw-Vossemeerse godshuis. De diefstal vond plaats in de nacht van donderdag op vrijdag en werd door pater Bertus van Schaik ontdekt.

Hij ging de deur van de kerk opendoen voor de werklieden die er aan de slag moesten, maar ontdekte tot zijn schrik dat de deur al open was. In de sacristie aangekomen, trof hij volgens Adrie Hommel van de overkoepelende Sint Anna-parochie, een enorme ravage aan, veroorzaakt doordat de twee aldaar aanwezige kluizen waren opengeslepen.

Uit de kluizen werden alle benodigdheden voor de eredienst meegenomen, zoals kelken, monstransen en wierookvaten. Ook gingen de dieven met meerdere kostbare kunstvoorwerpen aan de haal. ,,’Een omvangrijke inbraak’, zo constateerde de politie, die ook de technische recherche heeft ingeschakeld’’ aldus Hommel. ,,We zijn er allemaal enorm van geschrokken.’’ Wat de totale schade van de inbraak en de diefstal bedraagt, kan hij op dit moment nog niet zeggen. ,,Experts moeten er nog naar kijken, maar dit gaat om een aanzienlijk bedrag, dat staat wel vast.’’

Foto Niek Perdaems