Kennismaking met nieuwe burgemeester

STEENBERGEN/DINTELOORD – Wethouders, raadsleden en burgercommissieleden van de gemeente Steenbergen hebben gisteren op de rondvaartboort Waterpoort in Dinteloord kennisgemaakt met de nieuwe burgemeester, Ruud van den Belt.

,,Het was een gezellig samenzijn, waarbij de betrokkenen zich op een informele manier aan de nieuwe burgemeester hebben voorgesteld en omgekeerd,’’ vertelde loco-burgemeester Cors Zijlmans desgevraagd, na afloop van het welkomstbezoek. De leden van de vertrouwenscommissie die de sollicitatiegesprekken hebben gevoerd, kenden Van den Belt (rechtsachter op de foto) natuurlijk al wat beter, maar voor het gros van de lokale bestuurders was het een eerste kennismaking.

Ruud van den Belt werd op 30 september door de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe, kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Steenbergen. De planning is dat hij op 30 november officieel wordt geïnstalleerd.

Eigenaar Reinier van der Zee van de Waterpoort, gaf het bezoek een extra feestelijk tintje: hij zorgde met de waterkanonnen van de blusboot Furie 4 (van zijn bedrijf BST Dintelsas) voor een heuse ereboog.