Kennismaken met nieuwe wijkteams

STEENBERGEN/DINTELOORD – Buurtbewoners kunnen morgen, zaterdag 28 november, persoonlijk kennis komen maken met de medewerkers van de wijkteams voor het beheer van de openbare ruimte, zoals die per 1 oktober aan de slag zijn gegaan in Steenbergen-Zuid, Steenbergen-Noordoost en Dinteloord-Oost.

De wijkteams bestaan uit medewerkers van de gemeente, de WVS en mensen die op deze manier – via de Intergemeentelijke Sociale Dienst Brabantse Wal – werkervaring opdoen. De wijkteams zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de onderhoudswerkzaamheden, zoals de verzorging van plantsoenen, snoeiwerk en het herstel van kleine schades aan straatmeubilair.

Dit alles met de bedoeling om de kwaliteit van de openbare ruimte zo optimaal mogelijk te maken én te houden. Over een jaar wordt de nieuwe werkwijze geëvalueerd en bekeken of er in heel de gemeente wijkteams kunnen komen.

De medewerkers van de wijkteams geven zaterdag tekst en uitleg over wat zij doen, maar bewoners kunnen ook vragen stellen en ideeën kwijt. De kennismakingsbijeenkomsten zijn van 10.30 tot 12.30 uur aan de Magnoliastraat (t.h.v. de Vredeskerk) in Zuid, de hoek IJzendijk/Oudevest in Noordoost, en de Karel Doormanstraat (t.h.v. het rioolgemaal) in Dinteloord.