Kennismaken met muziekinstrumenten voor 60-plussers

STEENBERGEN – 60-Plussers die alsnog oren hebben naar het bespelen van een muziekinstrument krijgen via muziekvereniging Volharding Steenbergen de kans om zeven weken lang hier laagdrempelig kennis mee te maken. Volharding biedt deze mogelijkheid in samenwerking met het ‘Lang Leve Kunst-fonds’.

Deelnemers krijgen persoonlijk ingerichte muzieklessen van een professionele muziekdocent. Ook leren ze muziek te maken in een kleine samenspelgroep. Het project wordt vervolgens afgesloten met een gezamenlijk optreden met jeugd orkest ‘de Muzieketiers’ Dit bestaat uit kinderen uit de groepen 6 en 7 van de basisschool. Aan het einde van het project kan worden gekozen om te stoppen of om door te gaan met muziek maken bij Volharding.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via een mailberichtje naar secretariaat@volhardingsteenbergen.nl. Naast contactgegevens is het van belang dat in het bericht ook voor- en achternaam worden vermeld en het instrument dat de betreffende zou willen leren te bespelen. Er is keuze uit dwarsfluit, klarinet, altsaxofoon, trompet, hoorn, bariton, trombone of slagwerk.
De kosten van het project zijn €70,- per deelnemer. Dit is inclusief de huur van het instrument.

Kick-off

De kick-off is op 4 oktober aanstaande om 13:30 uur en alle activiteiten zullen plaatsvinden in Ontmoetingscentrum ’t Cromwiel in Steenbergen. Er zijn voor de eerste editie nog een paar plekken vrij, dus het advies is om er snel bij te zijn. Eventuele vragen kunnen via genoemde mailadres worden gesteld.

foto: Een kijkje bij een concert van De Muziekmaten. foto door Thomas Weezenbeek.