Kees de Bruin, eigenaar Hema Steenbergen: “Geen beren op de weg voor zestigjarig jubileum in 2023”

STEENBERGEN – Kees de Bruin, eigenaar van de Hema-filialen in Steenbergen en Halsteren was afgelopen week plotseling landelijk nieuws. Dat had hij te danken aan twee Halsterse meisjes die naar aanleiding van de zorgwekkende berichten over het Hema-concern een inzamelactie hielden. Hoewel De Bruin geraakt was door de daadkracht van de jonge fans kon hij hen verzekeren dat de Halsterse Hema er prima voor staat. Desgevraagd kan hij het Steenbergse publiek ook geruststellen: “In 2023 bestaat Hema Steenbergen 60 jaar en ik zie geen enkele beer op de weg voor dat jubileum.”

De inzamelactie van de meisjes leverde een bedrag van € 14,85 op dat zij deponeerden bij de kassa van de Halsterse Hema, zonder naam of adres achter te laten. Via social media spoorde De Bruin de meisjes op en nodigde ze uit in de winkel. Het bericht werd opgepikt door tal van media waaronder het programma ‘Hart van Nederland’ dat er een reportage over maakte. Zodoende was heel Nederland getuige van het moment waarop Kees de Bruin het ingezamelde bedrag vertienvoudigde en ter beschikking stelde aan de Stichting Armoedefonds, die er schoolspulletjes voor kansarme kinderen van mag kopen.

IJzersterke formule

Een mooi moment dat voor De Bruin bevestigt dat jong en oud vindt dat ‘de Hema’ er gewoon bij hoort. “Dat komt door de formule die ijzersterk is. Sinds in 2017 het concept Hema Worlds is ingezet, heeft iedere winkel een assortiment dat is gebaseerd op de samenstelling van de lokale bevolking. Dat werkt.”

Centrum herontdekt

Hoewel de economie piept en kraakt onder de gevolgen van de corona-crisis ziet De Bruin ook de positieve gevolgen. “Net als andere ondernemers in het centrum, zien wij dat er meer lokaal gekocht wordt. Een trend waarvan we hopen dat die zich door blijft zetten. Mensen hebben het eigen centrum opnieuw ontdekt en de waarde ervan leren kennen. Mooie producten, goede service en direct bereikbaar. Het is win-win voor alle partijen en ik hoop dat iedereen zich daarvan bewust blijft, ook na corona.”

Andere lay-out

Het virus zorgt wel voor veranderingen, ook bij de Hema in Steenbergen. “We gaan de ruimte die wij zo nu en dan als outlet inzetten, gebruiken om de winkel groter te maken zodat we de lay-out kunnen veranderen. Daarmee voldoen we aan de 1,5 meter-samenleving maar ook voor hulpmiddelen als rollators, rolstoelen en scootmobielen is het praktischer. Door de vergrijzende samenleving komen er daar steeds meer van.”

Foto: Kees de Bruin gaat nog altijd met plezier naar zijn Hema’s. “Zolang ik het leuk blijf vinden, ga ik gewoon door,” aldus de eigenaar van de filialen in Halsteren en Steenbergen.

Foto: Dasja Abresch © Steenbergse Courant

Door: Dasja Abresch