Kavels Olmentuin in de verkoop

STEENBERGEN – Het heeft door alle protesten van omwonenden lang geduurd, maar inmiddels is de verkoop van kavels in de nieuwe, duurzame woonwijk de Olmentuin van start gegaan. Niet met de geplande feestelijkheden die vanwege de coronacrisis zijn afgelast, maar via digitale inschrijvingen.

Volgens Marieke Buijs van Helmig makelaardij in Halsteren loopt het nog niet storm, maar hebben de eerste belangstellenden zich al wel gemeld. “Het is een uniek project waarbij mensen geen huis kopen, maar een kavel waarop zij binnen de gestelde kaders zelf een huis op kunnen laten bouwen. Er zijn een aantal voorbeeldwoningen beschikbaar, maar er kan ook gekozen worden voor een eigen ontwerp.”

Kavels in hoger prijssegment

De komst van de ecologische woonwijk Olmentuin is van begin af aan omgeven met discussies. De protesterende bewoners van de Olmendreef, die de woonwijk in hun achtertuin gaan krijgen, hebben altijd verklaard dat de locatie totaal ongeschikt is. Ook plaatsten ze grote vraagtekens bij de beloftes dat het een duurzame wijk gaat worden. De Raad van State heeft echter alle bezwaren van tafel geveegd.
“Zelf denk ik niet dat die voorgeschiedenis de verkoop in de weg staat. Maar het gaat om 33 kavels in een hoger segment, dus die zijn niet ineens verkocht. De meeste kavels zitten rond 200.000 euro, en de goedkoopste modelwoning kost 257.000 euro. Maar het is een unieke kans voor mensen die een levensloopbestendige woning willen in een groene omgeving. Door de coronacrisis zullen potentiele kopers alleen wel wat meer pas op de plaats maken.”

Door: Nicole van de Donk