Kassenloop brengt 1140 euro op voor Roparun

STEENBERGEN – “De opkomst viel dit jaar wat tegen. Er waren 224 deelnemers, tegenover 311 vorig jaar”, zo laat teamcaptain Peter Wiersma van Door Dik en Dun desgevraagd weten. Toch is hij niet teleurgesteld in de opbrengst. Die was dit jaar 1140 euro. “Elke euro voor het goede doel is er één”.

Gisteravond werd de inmiddels 16e editie van de zogenaamde Kassenloop – rondom de kassen in het Westland – gelopen. Eén of twee ronden van vijf kilometer naar keuze. Deze dienden hardlopend te worden afgelegd, maar wie het wat rustiger aan wilde doen, kon deelnemen aan een ronde voor de wandelaars.

De winnaars

De vijf kilometer werd bij de dames gewonnen door Jil Geluk (21 minuut 25 seconden), bij de heren eindigde Tim Hanswijk als eerste (18 minuut 4 seconden). Rudy van Mourik haalde de eindstreep als eerste bij de tien kilometer heren in een tijd van 35 minuut en 34 seconden. Anouk Kerstens zegevierde op deze afstand bij de dames. Haar eindtijd was 43 minuut en 6 seconden.

Koningsspelen

Na de Kassenloop staat vrijdag de volgende activiteit voor Door Dik en Dun op het programma. Samen met de Stone Mountain Runners organiseren ze namelijk de Koningsspelen voor basisscholieren en de Mini Roparun. Dat gebeurt vrijdagochtend in de van Gaverenlaan en op het Floraplein. Aan deze Koningsspelen zullen zo’n 1000 kinderen meedoen. Ze zamelen via sponsoring geld in voor Stichting Roparun. De beide Roparunteams worden bijgestaan door sportcoach Lieke van Dongen. Naast de run zijn er voor de deelnemers tal van activiteiten op het Floraplein.

tekst en foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl