Kassabon kan gratis tokkelticket voor Falling Stars opleveren

STEENBERGEN – Wie de komende weken een aankoop doet bij een winkelier die is aangesloten bij het Retail Platform Steenbergen (RPS), maakt kans een ‘tokkelticket’ te winnen voor het evenement Falling Stars op 2 juni aanstaande. De winkeliers stellen drie tickets ter beschikking aan hun klanten die daarvoor alleen maar hun naam en telefoonnummer hoeven te zetten op de bon van hun aankoop. De winkeliers zijn herkenbaar aan de folder van Falling Stars die zij bij de kassa hebben liggen.

De actie loopt van 26 april tot 19 mei. De bonnen kunnen ingeleverd worden bij de inzamelpunten bij de Hema, Albert Heijn, Binderij Bloemwegen en Boekhandel Vermeulen. De trekkingen zijn op 5, 12 en 19 mei. Na iedere trekking worden de bussen geleegd.

Prachtig evenement

Volgens voorzitter Kees de Bruin ondersteunt RPS de actie ten bate van de goede doelen van Roparun van harte. “Het is een prachtig evenement in het hart van onze stad. De organisatie van Falling Stars maakt er een mooie dag van met tal van activiteiten, allemaal voor het goede doel. De winkeliers van Steenbergen dragen hier graag een steentje aan bij.”

Culinair restaurant

Op zaterdag 2 juni aanstaande is het mogelijk om vanaf de Gummaruskerk naar het midden van de markt te tokkelen. Een unieke ervaring, wat voor het laatst is gedaan door de commando’s in september 1983. Naast het tokkelen wordt er op de Westdam een uitdagend Survivalparcours neergezet voor jongeren tot circa 12 jaar. En als klap op de vuurpijl wordt de Gummaruskerk ’s avonds omgetoverd tot een heus culinair restaurant.

Sterren

“Een avontuur voor liefdadigheid,” zo omschrijft het organiserende comité het evenement. Een deel van de dag staat in het teken van het herdenken van overleden dierbaren. De naam ‘Falling Stars’ staat niet alleen voor de deelnemers die als vallende sterren naar beneden tokkelen. De naam is ook gekozen als verwijzing naar de sterren aan de hemel die voor velen symbool staan voor overleden geliefden die nooit vergeten zullen worden.

Wie niet het geluk heeft om een tokkelticket te winnen, kan er ook een kopen. Dertig particulieren die als eerste minimaal 250 euro inzamelen krijgen hiervoor de mogelijkheid. Voor bedrijven zijn er in totaal tien tokkeltickets beschikbaar.

Extra doel

Al eerder kwam de organiserende groep verrassend uit de hoek met de zeer succesvolle A4 run. Dit keer lieten de vrienden het oog vallen op de Gummaruskerk. De opbrengst gaat naar de goede doelen van de Roparun die voor het verbeteren van de kwaliteit van leven voor (ex)-kankerpatiënten staan. Deze keuze heeft een reden, want alle teamleden hebben in de afgelopen twee jaar van dichtbij meegemaakt hoe belangrijk de bijdragen van de Stichting Roparun zijn voor kankerpatiënten en hun familieleden.

Vanwege de locatie van Falling Stars wordt er nog een extra doel aan het evenement toegevoegd, namelijk het behoud van de Gummaruskerk.

Meer informatie over het evenement is te vinden via www.fallingstars.nl of Facebook Falling Stars Steenbergen.

Foto: Namens de organisatie van Falling Stars deelde Jan Geers de folders voor de kassabonnenactie uit onder de deelnemende bedrijven. Clara en Roxane van de naar hen genoemde schoonheidssalon aan de Julianastraat namen hem met plezier in ontvangst.