Kartseizoen Steenbergenaar Bas van Vlimmeren eindigt in mineur

STEENBERGEN – Het laatste wedstrijdweekend van het jaar in het Belgische Genk is voor het Roba Racing team in mineur geëindigd. Met een negende plaats in de eerste race en een uitval in de tweede race was dit het slechtste weekend van het jaar voor de Steenbergse kartcoureur Bas van Vlimmeren.

Veel tijd om te trainen voor het raceweekend op Genk zat er niet in. Het internationale kartcircuit wordt door veel kampioenschappen gebruikt voor zowel nationale als internationale kartwedstrijden en voorafgaand aan het Nederlands Kampioenschap was de baan maar liefst drie volle weekenden bezet.
Voor Bas restte dus alleen de vrijdag en zaterdag voorafgaand aan de race dag om te trainen.

Wisseling motoren

Tijdens de training op vrijdag werd gebrek aan motorvermogen geconstateerd. Het wisselen van motoren bracht geen soelaas. Zaterdag moest in de regen worden getraind, dat was een goede ervaring. Tijdens de kwalificatie op zondag werd met regenbanden op een natte baan gereden en behaalde Bas van Vlimmeren een vierde plaats.
De races die dag werden echter onder droge omstandigheden verreden. Na een goede start in de eerste race wist Van Vlimmeren zich naar een tweede positie te rijden. Op de rechte stukken van het circuit werd het gebrek aan motorvermogen pijnlijk duidelijk. En zo eindigde de Steenbergse kartcoureur roemloos op een tiende plaats. Door een penalty voor een concurrent steeg hij uiteindelijk nog een plaatsje.

Gebrek aan motorvermogen bleef

In de tweede race en na een motorwisseling startte Bas van Vlimmeren achteraan en leverde hij een felle strijd. Helaas bleek opnieuw het gebrek aan motorvermogen. Om motorschade te voorkomen reed Van Vlimmeren de pits in en beëindigde hij zijn race. In de eindstand van het Nederlands kampioenschap behaalde Bas van Vlimmeren een vierde plaats. Dat was teleurstellend, aangezien hij na de eerste twee wedstrijden het klassement leidde.