Karateschool Kyokushin start nu ook voor volwassenen

STEENBERGEN – Lia Vlietland en dochter Valence Bickel gaan – na de voortvarende start in januari voor de jeugd – nu ook karateles geven voor volwassenen. Dat betekent dat niet alleen lagere schoolkinderen kunnen deelnemen aan de lessen, maar dit ook gaat gelden voor oudere jeugd tot senioren. De lessen starten op 24 oktober en worden in ’t Cromwiel gegeven.

De 55-jarige Lia Vlietland is ervaren en derde dan. Ze is een door de Nederlandse sportfederatie gecertificeerde karateleraar, terwijl het toezicht op de karatelessen gebeurt door de NKKO Bond. Haar twintigjarige dochter Valence Bickel werd meerdere malen Nederlands kampioen en vorig jaar zelfs Europees kampioen. Ze is afgestudeerd COIS studente en volgt momenteel een studie sportkunde.

Ieder op eigen niveau

“Het is de bedoeling dat we een mooie diverse groep gaan opzetten waar iedereen op zijn eigen niveau mag deelnemen aan de lessen. Uiteraard moet een bepaalde fitheid wel aanwezig zijn maar het credo is “je doet wat je kan” Er is zelfs al een toekomstig fitte deelnemer van 71 jaar aangemeld. Meer dan welkom!” aldus leraar, of in het japans, Sensei. Lia Vlietland en voegt daar aan toe: “en het is niet ondenkbaar dat ik vanaf januari ook met een 65plus groep ga starten. Dus heb je vroeger aan karate gedaan en wil je de sport weer oppakken of heb je altijd een vechtsport willen doen, maar is het er nooit van gekomen, dan is er nu je kans”.

Wedstrijd of recreatief

“Kyokushin karate is van oorsprong een harde vorm van karate, waarbij op wedstrijdniveau gestreden wordt op knockout-knockdownsysteem.  Voor de recreatieve sporter betekent het een afwisselende training waarbij met name met eigen lichaamsgewicht de conditie wordt opgebouwd met veel aandacht voor reactievermogen en souplesse. Daarnaast worden gevechtstechnieken geoefend, waarbij het vrij sparren ook een vorm is.  Het zelfvertrouwen krijgt een flinke boost en een mooie bijkomstigheid is de ontwikkeling van effectieve zelfverdediging.  Het is gebleken dat door de respectvolle en gedisciplineerde manier van lesgeven er bijna geen blessures zijn”, zo licht Vlietland toe.

Aanmelden voor de lessen die op woensdag 24 oktober starten (van 20:00 tot 21:00 uur in ’t Cromwiel) kan via LiaVlietland@live.nl of via telefoonnummer 06 50 657 753. Zie ook: www.karatesteenbergen.nl, de facebookpagina Kyokushin Steenbergen of via KijkopSteenbergen.nl