Karaoke? Gewoon, omdat zingen zo leuk is!

WELBERG – De leden van popkoor The Sparrows hebben plezier in zingen. Meestal samen, maar tijdens de jaarlijkse Karaoke avond trekken ze de stoute schoenen aan. Ook zaterdagavond zetten ze in zaal Koch hun beste beentje voor.

Als je in een koor zingt valt solo niet mee

Bij binnenkomst in zaal Koch staat één van de leden van The Sparrows op het podium. Ietwat ongemakkelijk, want solo zingen is toch net even anders dan in een koor. Het publiek, bestaande uit veel leden, maar ook andere muziekliefhebbers, zingt vrolijk mee. Er wordt gelachen, gepraat, de sfeer is ongedwongen. “We houden bij The Sparrows allemaal van zingen. Maar naast de repetities zijn er in deze periode weinig optredens. Daarom hebben we vorig jaar voor het eerst een Karaoke avond georganiseerd. Niet alleen voor leden, iedereen is van harte welkom.” verklaart Angelique Uitdewilligen het waarom van deze avond. Ondertussen betreden drie dames en één heer, van het koor, het podium. Ze zetten ‘Dancing Queen’ van Abba in. Ook zij hebben wat last van onzekerheid. “In het koor zingen we andere arrangementen. Dus de tekst van een liedje die jij zingt wordt aangepast aan het geheel.” legt Angelique uit. Het publiek maakt het niets uit. Uitbundig wordt er meegezongen en gedanst. Het draait om de gezelligheid, niet om de prestaties.

We zijn al bezig met de voorbereiding voor het 10-jarig bestaan

The Sparrows zitten zeker niet stil. Vorig jaar gaven ze een avondvullend concert met medewerking van veel lokale dans- en zangclubs. Nu is een werkgroep al bezig met de voorbereidingen voor het 10-jarig bestaan in 2021. “Ik kan er nog niet veel over zeggen. Maar het wordt een groot festijn vol zang, dans en nog veel meer.” zegt Angelique. Dan moet ze het podium op, want naast een optreden van het hele popkoor, laat ook het bestuur zien dat ze heel wat noten op hun zang hebben.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl