Kantine vv Steenbergen weer open

STEENBERGEN – Voetbalvereniging Steenbergen heeft vandaag van de gemeente te horen gekregen dat de kantine met ingang van dit weekeinde weer geopend mag worden.

De kantine ging afgelopen zomer op last van burgemeester Joseph Vos dicht, nadat er een grote hoeveelheid harddrugs was aangetroffen in het pand. Als verdachte in deze zaak werd Steenbergenaar C.J. aangehouden, die nog altijd in voorarrest zit. Of dit wederom wordt verlengd, of niet, beslist de rechtbank volgende week vrijdag.

J. was kort voor de drugsvondst aangesteld als nieuwe, externe exploitant van de kantine. Inmiddels is de club volop bezig met andere potentiële kandidaten voor deze functie. In afwachting daarvan wilde de vereniging de kantine zolang weer laten runnen door de beheerders die dat ook al deden voordat met  J. een contract werd gesloten. Dat zijn Monique Kolkhuis Tanke en Klaas de Wit.

De gemeente ging niet zonder meer akkoord met dit verzoek; er moest eerst een uitgebreide procedure worden doorlopen. ,,Daarover hebben we nu uitsluitsel, de kantine mag weer open en daar zijn we uiteraard heel blij mee. Of we dit weekeinde al volledig operationeel kunnen zijn is nog even afwachten, dat zijn onze vrijwilligers nu aan het inventariseren, maar vanaf zaterdag kan iedereen hoe dan ook weer in de kantine terecht,’’ aldus voorzitter Wim Roovers van vv Steenbergen.