Kansenbeurs ‘Samen in de Regio’ nog uitgebreider

STEENBERGEN – ‘Samen in de Regio’ houdt woensdag 4 maart een Kansenbeurs Plus, waarbij nu ook het Werkcentrum en het Vrijwilligers Informatie Punt aansluiten, om zodoende nog meer bedrijven, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact te brengen, maar vooral om gezamenlijk tot concrete resultaten te komen.

De Kansenbeurs is o.a. bedoeld om werkzoekenden, stagiaires en vrijwilligers te koppelen aan werkgevers, leerwerkplekken en organisaties die vrijwillige ondersteuning zoeken.

Om dit alles zoveel mogelijk te bereiken, heeft ‘Samen in de Regio’ het programma van de reguliere Kansenbeurzen uitgebreid met een seminar voor werkgevers, over onderwerpen zoals resultaatgericht en besparend werk creëren, naar aanleiding van de Participatiewet. Ook wordt stilgestaan bij de ondersteuning die organisaties zoals het Werkcentrum (samenwerking tussen ISD Brabantse Wal en UWV) kunnen bieden en de subsidiemogelijkheden.

Tijdens de werkbeurs zijn vervolgens workshops en inforstands voor werkzoekenden, met speciale aandacht voor o.a. het zoeken naar een baan met behulp van social media en werken over de (Belgische) grens.

De Kansenbeurs begint om 12.30 uur en duurt tot 20.00 uur, met vanaf 18.30 uur de  inmiddels traditonele vrijwilligersmarkt, waarbij nadrukkelijk op zoek wordt gegaan naar matches tussen vraag en aanbod. Plaats van handeling is De Stoelemat in Bergen op Zoom.