Kansen voor speelautomatenhal lijken minimaal

STEENBERGEN – De politieke discussie moet officieel nog losbarsten, maar uit een ‘rondje langs de velden’ blijkt dat de gemeenteraad nauwelijks consensus kan bereiken over de vestiging van een speelautomatenhal in Steenbergen. Voor zo’n amusementscentrum op de Markt is helemaal geen meerderheid te vinden. De Westdam hangt aan een zijden draadje.

De kwestie zorgt sowieso voor grote verdeeldheid in de gemeenteraad en slaat ook een flinke kloof in de coalitie. Steenbergen Anders en D66 volgen het voorstel van burgemeester en wethouders, die de gehele Markt willen aanwijzen als locatie waar een speelautomatenhal mag komen. Het CDA is ronduit tegen een dergelijke voorziening, op welke plek dan ook. De VVD heeft haar standpunt nog niet bepaald en houdt beide opties open.

De oppositiepartijen GB/Dé Lokale Partij en Door! vinden de Westdam het meest geschikt om een ‘gokhal’ te vestigen (hiervoor bestaat ook een concreet plan) en zullen tegen de Markt stemmen.

De eenmansfracties Lijst Ger de Neve en PvdA lijken respectievelijk voor de Markt en de Westdam te kiezen.

Woensdagavond 28 november worden de degens gekruist in de vergadering van de commissie Ruimte & Economie (aanvang 19.30 uur in het gemeentehuis). Op donderdag 20 december neemt de gemeenteraad uiteindelijk een besluit.

Meer nieuws over dit onderwerp kunt u vandaag lezen in de Steenbergse Courant.