Kans op speelautomatenhal nog verder geslonken

STEENBERGEN – De kansen op de komst van een speelautomatenhal zijn vanavond nog verder geslonken dan zich eerder al liet aanzien. Na het CDA verklaarde ook de PvdA zich tijdens de vergadering van de commissie Ruimte & Economie ronduit tegen de vestiging van zo’n amusementscentrum, op welke locatie dan ook in Steenbergen.

Vijf raadsleden zullen in de raadsvergadering van 20 december dus tegen de speelautomatenverordening stemmen. GB/Dé Lokale Partij geeft de voorkeur aan de Westdam als vestigingsplaats voor een speelautomatenhal, hetzelfde geldt voor Door!
Deze oppositiepartijen hebben samen zes stemmen in het kapittel.
Steenbergen Anders (2), D66 (2) en Lijst Ger de Neve (1) volgen het voorstel van burgemeester en wethouders, die alleen de Markt willen aanwijzen als plek waar een gokhal mag komen.
De VVD (3) lijkt beide mogelijkheden, dus Markt én Westdam, open te willen houden. Uit de ‘stemverhoudingen’ blijkt dat er voor geen enkele optie een meerderheid te vinden is binnen de gemeenteraad.

Meer over dit onderwerp kunt u vrijdag lezen in de Steenbergse Courant.

KijkopSteenbergen.nl en Steenbergse Courant zijn ook benieuwd naar uw mening. Moet er in Steenbergen een speelautomatenhal komen en zo ja waar? Uw reacties zijn welkom via redactie@steenbergsecourant.nl