Kanjerbal weer een knetterend succes

STRIENESTAD – Met zijn geisha-kostuum en ravenzwarte pruik was Kees van Tilburg woensdagmiddag zonder twijfel de gèèfst verklede fééstvierder van het Kanjerbal. Maar ook Floris van den Bos en Rebecca van de Straten die de tweede en derde plaats veroverden, zagen eruit om door een ringetje te halen. Het moet een moeilijke keuze zijn geweest voor de jury want eigenlijk was iedere Kanjer van deze middag ‘’n plaotje’ om te zien.

Het jaarlijks terugkerende Kanjerbal voor mensen met een verstandelijke beperking is al sinds jaren een prachtige traditie van de Stichting Karnaval Steenbergen. Of je nu jong of oud, beperkt of minder beperkt, jongen of meisje, Bietboer, Meermin, Pompedurper, Peeloofdurper, Vos(sin), Krab of Tullepetaon bent, iedereen dweilt en host er met elkaar dat het een lieve lust is. Naar verluidt staan aan het eind van de middag de groeven in de vloer als gevolg van de vele rondjes polonaise, al wordt dit ondervangen door onderweg regelmatig te keren.
Zanger Merijn van Geel zong deze middag de pannen van het platte dak af en ook drive-in show ‘Themovingtrain’ blies stevig stoom af. Met een drankje, een blokje kaas en een bitterbal of frikadel was het één groot feest. 

Groot applaus

Monique, bewoonster van SDW Aan de Zuidwal, nam kortstondig de microfoon van zijne Koninklijke Hoogheid Prins Strienius V over, om kenbaar te maken hoe blij ze was dat ze er weer bij kon zijn na een jaartje afwezigheid door gezondheidsproblemen. Ook maakte zij van de zelf gecreëerde gelegenheid gebruik om haar medebewoner Johnny in het zonnetje te zetten. De fanatieke trommelaar is ieder jaar van de partij met zijn dweilband Wa Gif Ut. Dit jaar viel het Kanjerbal echter gelijk met het Waogetjes Kijke in het Krabbegat en daarom koos de, overwegend Bergse, band voor dit evenement. Maar niet Johnny, die plichtsgetrouw zijn partijtje trommelde. Een terecht en groot applaus viel hem daarvoor ten deel.

Tijdens het Kanjerbal bij De Keuning was het weer één groot feest. Kees van Tilburg, Floris van den Bos en Rebecca van de Straten vielen in de prijzen bij de verkiezing van de gèèfst verklede fééstvierder.

Door: Dasja Abresch