Kanjerbal was één groot feest!

STEENBERGEN – Afgelopen woensdagmiddag vond bij café De Keuning aan de Wouwsestraat in Steenbergen het meest exclusieve carnavalsbal van de Strienestad plaats. Alleen toegankelijk voor een select gezelschap leutvierders en de Prinselijk Gevolgen van de grote en de kleine prins. Het is een goed bewaard geheim dat het Kanjerbal, voor mensen met een beperking, het meest gezellige bal uit de hele carnavalsperiode is.

Wie er woensdagmiddag bij was, kan niet anders dan dit beamen. De confetti kroop uit alle kieren en gaten, de serpentines dropen van het plafond en de stappentellers sloegen op hol tijdens de zoveelste polonaise. Die werd in gang gezet door Jan de Groot van JW Sound. Helaas voor de laatste keer, dus dat was even slikken voor gasten en de deejay die voor zijn jarenlange inzet een lekkere droge worst kreeg.

Alter ego

Gelukkig blijft dweilband ‘Wa gif ut’ gewoon van de partij en zij lieten zich ook dit jaar bepaald weer niet onbetuigd. De topartiest van de dag was lokale zanger Marijn van Geel die de sfeer tot ongekende hoogte bracht. Tijd om uit te rusten was er niet want de meute wist Mussenkoning Martin den Broeder over te halen om in zijn alter ego Martin der Bruder zijn ‘Bitterballenlied’ te zingen. Om terug op krachten te komen werd getrakteerd op een smakelijke frikadel, want zoals gebruikelijk bij het Kanjerbal, is alles er anders dan je verwacht.

Belle van het bal

De gasten hadden zichtbaar kosten noch moeite gespaard om zo mooi mogelijk voor de dag te komen en dat bleef niet onopgemerkt. Een undercover jury had de ondankbare taak om de mooiste kostuums er tussenuit te pikken en dat bleek een hele kluif. De keuze viel na lang debatteren op de kleurrijke overall van Sebastiaan Verschuren die dik tevreden met een insigne en een carnavalspretpakket verder feestte. De hoge hoed van Chiel Hopmans was de jury evenmin ontgaan en het was vooral dit rood-zwarte pronkstuk dat hem de tweede prijs en een smakelijk pakket opleverde. Maar de Belle van dit bal was zonder twijfel de kleine prinses Isis Moerland die in haar tule rokje en met haar bloemen in het haar alle aanwezigen verblindde met haar schoonheid. Iedereen was het er dan ook over eens dat zij de terechte winnaar was van het Bere-goeie pakket dat bij de eerste prijs hoorde.

Cameraman

Een bijzondere verrassing was er voor Jurgen Kwisthout, cameraman bij de SLOS.  Hij werd door de Prins verrast met de mededeling dat hij de winnaar was van de Like, Deel en Winactie van SKS via Fééstboek. Om de prijs in ontvangst te nemen, moest hij natuurlijk wel even vanachter de camera vandaan, wat bij Nar Boowke de reactie “Oh, ziet’ie d’r zo uit?” ontlokte.

Foto: Chiel Hopmans (2e), Sebastiaan Verschuren (3e) en winnares Isis Moerland kregen uit handen van Prins Strienius V en zijn gevolg de prijzen vanwege hun mooie kostuums.