Kandidaat Missen strijden tijdens bootcamp

DE HEEN – Veel plezier en onderlinge aanmoedigingen, dat verwacht je niet bij een Missverkiezing. Toch was dit wat opviel tijdens de bootcamp in aanloop naar de finale van de Miss Teen en Miss Beauty of The Netherlands.

Maar liefst 18 jonge vrouwen gingen woensdag de fysieke strijd aan met elkaar bij Akkermans Leisure & bij op De Heen. Alles in aanloop naar de grote finale op 28 augustus aanstaande. En wie denkt dat de dames bang waren om vies te worden, of dat hun make-up uitliep, kwam bedrogen uit. Tijdens de verschillende onderdelen lieten ze zich van hun beste kant zien. Niet met mooie kleding of een lieve lach, want het gaat tijdens de bootcamp vooral om gezelligheid en sportiviteit. En daar brak het bij deze groep niet aan. Want al werd er fanatiek gestreden, de meiden hadden het vooral samen erg leuk.

“We willen allemaal winnen, maar niet vandaag”

Na onder andere een wedstrijd boogschieten en sumo worstelen sloten de Missen hun bootcamp af met een balkgevecht boven het water. Een hilarisch onderdeel, waarbij de Missen niets bespaard bleef. Op een balk boven een waterpartij op de golfbaan bij Akkermans Leisure & Golf gingen de meiden het gevecht aan. 1 tegen 1, op blote voeten gewapend met een stootkussen. De haren gingen in een knot en de strijd kon beginnen. Onder luide aanmoedigingen schuifelden de tegenstanders de balk op. “Melissa, span je buik aan!” tegen een deelneemster die bijna haar evenwicht verloor. Maar ook gejoel als een Miss achterover in het water plonsde. Eén van de deelneemsters was Nikki van Laar, Miss Teen Brabant. “Weet je” legt ze vrolijk uit. “We willen allemaal winnen, maar vandaag is gewoon een gezellige dag. Je leert elkaar op een heel andere manier kennen. Het is super!” Veel tijd om te praten heeft ze niet, want haar gevecht op de balk wacht. Tegen Miss Intercontinentaal uit Brabant, Anne Loerakker. Na een spannend gevecht, mét fotomomentje, belanden ze samen in het water. Daarna snel de kant op, want na een broodnodige douche wachten de bitterballen op het terras.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Beelden bij dit artikel