Kampioenschappen badminton: fanatiek, sportief en plezierig

(Van de BVS-correspondent)

STEENBERGEN – Zondag 19 maart  hield Badminton Vereniging Steenbergen haar jaarlijkse clubkampioenschappen in sporthal ‘t Cromwiel. Daarbij streden zowel de volwassenen als de jeugd om de titel in de diverse categorieën.

Er werd die dag fanatiek, sportief en met veel plezier en gezelligheid gespeeld om te bepalen wie er met de diverse titels naar huis mochten gaan. Bij de mannen trok uiteindelijk Peter Kerr, met slechts 2 punten verschil, aan het langste eind door Joery van Tilburg te verslaan en bij de vrouwen prolongeerde Rachel Breukhoven haar titel.

De herendubbel werd gewonnen door Bart Mieras en Ivo Bakhuyzen, terwijl de titel voor de damesdubbel naar Rachel Breukhoven en Toos Perdaems ging. Bij de gemengd dubbel ging de titel na een felle strijd uiteindelijk naar Rachel Breukhoven en Sebastiaan den Breems.

Jeugd

Ook bij de jeugd ging het er sportief aan toe. Daar kon uiteindelijk bij de enkel Y-klasse Owen Peeters met de trofee aan de haal gaan. Net als vorig jaar werd Jelle Koenraadt in de finale verslagen. In de lagere Z-klasse won Ajitha Vigneswaren van Charlotte van Poortvliet. De dubbel in de Y-Klasse werd gewonnen door Owen Peeters en Niels Augustijn en in de Z-klasse kwamen Carolien van Poortvliet en Danique Berkel als winnaars uit de bus.

Na afloop van deze gezellige dag werd de organisatie bedankt voor de grote inzet en werden de welverdiende prijzen uitgereikt.

Overigens laat Badminton Vereniging Steenbergen weten dat belangstellenden van harte welkom zijn om op een dinsdagavond binnen te lopen en een partijtje mee te spelen. Zie voor meer informatie www.bvsteenbergen.nl.

De  uitslag

Jeugd Enkel Y-klasse: 1. Owen Peeters; 2. Jelle Koenraadt; 3. Carolien van Poortvliet. Jeugd Enkel Z-klasse: 1. Ajitha Vigneswaren; 2. Charlotte van Poortvliet. Jeugd Dubbel Y-klasse: 1. Owen Peeters en Niels Augustijn; 2. Gaby Vrijhof en Jesse van der Smissen. Jeugd Dubbel Z-klasse: 1. Carolien van Poortvliet en Danique Berkel; 2. Ajitha Vigneswaren en Charlotte van Poortvliet.

Senioren Damesdubbel Y klasse: 1. Rachel Breukhoven en Toos Perdaems; 2. Clazien Renirie en Marina Breukhoven; 3. Debbie Scheltes en Johannie Prins.

Senioren Herendubbel Y klasse: 1. Bart Mieras en Ivo Bakhuyzen; 2. Sebastiaan den Breems en Joery van Tilburg; 3. Hans Deuling en Pierre Beerkens.

Gemengd dubbel Y klasse: 1. Rachel Breukhoven en Sebastiaan den Breems; 2. Clazien Renirie en Peter Kerr; 3. Toos Perdaems en Ivo Bakhuyzen.

Dames enkel Y klasse: 1. Rachel Breukhoven; 2. Clazien Renirie; 3. Toos Perdaems.

Heren enkel Y klasse: 1. Peter Kerr; 2. Joery van Tilburg; 3. Ivo Bakhuyzen. Dames enkel Z klasse: 1. Anika Weterings; 2. Esther Broekhoven.