Kampioenschap Sc Welberg blijft lonken

WELBERG – Van tevoren was het al spannend. Want áls Sc Welberg haar uitwedstrijd tegen Divo 1 zou winnen en áls de Ulvenhoutse concurrent UVV ‘40 punten zou verspelen tegen tegenstander Devo, dán zouden de oranjewitten kampioen zijn.

De tribune bij de Dinteloordse voetbalclub zat zondagmiddag boordevol supporters die het oranjewitte hart op de goede plaats hebben zitten. Spandoeken met teksten die verwezen naar het naderende kampioenschap wapperden in de wind. Maar helaas. Waar Sc Welberg haar plicht nakwam en met 0-7 de Dinteloorders versloeg, verzaakten ook de UVV-ers niet. De Ulvenhouters wonnen hun thuiswedstrijd met 5-0. En omdat in de vijfde klasse van het voetbal het doelsaldo niet telt, is er een beslissingswedstrijd nodig om het pleit tussen beide teams te beslechten. Vermoedelijk wordt deze aanstaande zondag 10 mei gespeeld, maar daarover was aan het eind van de wedstrijddag nog geen zekerheid.

Tegelijkertijd met de Welbergenaren traden ook de heren van NVS 1 aan voor een spannende wedstrijd tegen Vosmeer. Bij winst van NVS en verlies van kampioen Hoofdplaat maakten de blauwwitten nog kans op het periodekampioenschap. Jammer genoeg maakte NVS van de droom geen werkelijkheid en vervloog de hoop op promotie. Teleurstellend, maar nog steeds relatief in het licht van de trieste wedstrijd die rkvv Val Aan zaterdagmorgen tegen Sc Kruisland speelde. Na 106 jaar De Heens voetbal kwam er op deze dag met deze wedstrijd een definitief einde aan de voetbalvereniging. Dat gebeurde wel in stijl met een 1-3 overwinning.