Kampioenenbal bij Steenbergse Sportverkiezing

STEENBERGEN – De strijd om de titel Sportman van het Jaar gaat deze keer tussen Steenbergenaar Corné Bolders , Dinteloorder Wim Nieuwkerk en Luca Kramer uit De Heen, zo blijkt uit de nominaties voor de Sportverkiezing, waarvan de winnaars woensdagavond 4 februari bekend worden gemaakt in het gemeentehuis. De Stonemountain Runners kunnen sowieso rekenen op een prijs: aan dit Steenbergse Ropartunteam is namelijk een eervolle vermelding toegekend, als erkenning voor de organisatie van de succesvolle A4Run in november.

De halve marathon van de A4Run werd gewonnen door Wim Nieuwkerk, die zijn nominatie o.a. ook dankt aan het Nederlands Kampioenschap duathlon korte afstand. Luca Kramer was landelijk de beste, maar dan in een geheel andere tak van sport, zijnde het motorracen. En Diomedon-atleet Corné Bolders pakte een nationale titel op de werpvijfkamp.

Voor het eerst in drie jaar zal er ook weer een Sportvrouw van het Jaar worden gekozen. De twee kandidaten hiervoor zijn de Welbergse Leonie van Ginneken (tweede op de NK werpvijfkamp) en de Steenbergse Sabine Aarts (Nederlands kampioen ballroomdancing).

Succesvolle sportploegen

In de categorie Sportploeg van het Jaar zijn drie genomineerden, te weten: het dames 1-team van Tennis Vereniging Steenbergen, dat ongeslagen kampioen werd in de hoofdklasse; het eerste dameselftal van SC Welberg vanwege het kampioenschap in de 5de klasse en de daarbijhorende promotie naar de 4de klasse; de ploeg van dansschool BrouwersGast die tweede werd bij het NK ballroom- en latin dancing.

Talenten en animator

Bij de Sporttalenten maken polsstokhoogspringster Marijke Wijnmalen uit Dinteloord (tweede bij het NK outdoor en derde bij het NK indoor), de Steenbergse zwemmer Rick Bulman (o.a. goed voor 9 Nederlandse titels) en turnster Demi van den Berg uit Steenbergen (o.a. districtskampioen) kans op de titel.

Tot slot heeft Jan Both, drijvende kracht bij SC Welberg, een nominatie gekregen om tot Sportanimator van het Jaar te worden uitgeroepen.

(Op de foto de winnaars van vorig jaar)