Kamerlid CDA neemt poolshoogte bij A4

STEENBERGEN – Tweede Kamerlid Eric Ronnes van het CDA komt aanstaande maandag poolshoogte nemen bij de A4. Hij doet dit samen met de fractie, bestuur en de wethouder van het CDA in Steenbergen, naar aanleiding van de brief die de gemeenteraad heeft gestuurd aan minister Schultz van Haegen, met betrekking tot de overlastgevende situaties rondom de snelweg.

De minister, die de A4 tussen Dinteloord en Klutsdorp afgelopen donderdag officieel opleverde, liet de gemeenteraad kort daarvoor weten dat er aan de knelpunten niets meer te doen is. Volgens haar heeft Rijkswaterstaat zich aan alle regels en wetten gehouden bij de uitvoering en zijn de noodzakelijke maatregelen getroffen om licht- en geluidsoverlast zoveel mogelijk tegen te gaan.

Een raadsmeerderheid, waaronder ook het CDA, gaf eerder deze week echter te kennen het hierbij niet te willen laten zitten. Gehoopt wordt dat er alsnog overleg kan worden gevoerd met Rijkswaterstaat, om tot oplossingen te komen.

De Steenbergse christendemocraten zijn verheugd dat Eric Ronnes de moeite neemt om zichzelf ter plekke op de hoogte te (laten) stellen van de problemen, waardoor hij als parlementariër wellicht ook de minister nog op andere gedachten kan brengen.

Ronnes zit sinds mei van dit jaar in de Tweede Kamer, daarvoor was hij lid van de gemeenteraad en vervolgens wethouder in Boxtel. Hij is maandag van 17.40 tot 18.10 uur aanwezig nabij het viaduct op de Zeelandweg Oost.