Kalender met data afvalinzameling in 2022 digitaal via afvalwijzer app

DE ZES KERNEN – De afvalkalender voor 2022 in nu als app te downloaden. Dit kan gratis via Google Play Store of de App Store. Ook kan op www.mijnafvalwijzer.nl postcode en huisnummer worden ingevuld. Per adres kunnen dan alle ophaaldata voor de verschillende soorten afval worden ingezien.

De folder over de inzamelroute die normaliter huis-aan-huis verspreid werd wordt slechts in kleinere oplage gedrukt en zal op vier plekken in de gemeente kunnen worden afgehaald. Dat is op het gemeentehuis, bij de Spar in Nieuw-Vossemeer, bij de Albert Heijn in Dinteloord en bij de Coop in Kruisland. Zodra de gemeenschapshuizen in de kernen weer open gaan, komt deze papieren folder ook daar te liggen.

Afvalwijzer app met meldingen

Wie de app heeft gedownload kan steeds door postcode en huisnummer in te vullen een persoonlijk afvalophaal overzicht inzien. De app geeft ook de mogelijkheid om meldingen in te stellen. Dan komt er voor het inzamelmoment een melding om de betreffende container aan de straat te zetten. Ook wordt een melding gegeven bij afwijkende inzameldata. Daarnaast is het laatste nieuws over afvalscheiding te lezen en krijgt men tips.