Kakelbont opent nu ook een agrarisch kinderdagverblijf

DINTELOORD – Dorien van der Kort begon als stagiaire bij Hoeve Kakelbont aan de Boompjesdijk 11 en zet hier nu een volgende stap. Ze opent een agrarisch kinderdagverblijf. Volgens eigenaresse Marianne Rommens van Hoeve Kakelbont is dit een mooie aanvulling op het zorgdienstenpakket. “Dit is een geweldige locatie waar ook een kinderopvang op zijn plek is”.

Dorien van der Kort licht toe: “Wij zijn aangesloten bij het Verenigde Agrarische Kinderopvang (VAK). We hanteren een pedagogische visie met een groen accent. Dit betekent dat we kinderen al vanaf hun eerste levensjaar kennis laten maken met alles wat de natuur en de boerderij zo mooi maakt”.

En ook Marianne Rommens vertelt: “Samen zijn we aan de slag gegaan. Een vergunning aangevraagd, een prachtig nieuw gebouw neergezet, kindvriendelijk meubilair besteld in natuurlijke kleurtinten en vooral veel groen in huis gehaald. Het wordt een heerlijke plek omgeven door rust, ruimte, natuur en dieren. Op deze manier wordt het kind gestimuleerd om ‘natuurlijk te spelen’ zonder gebruik te maken van speeltoestellen of elektronische apparaten als IPads en computers. Samen de dieren voeren, eieren rapen, met de vingertjes in de moestuin en volop spelen in de buitenlucht. Vies worden mag. De overalls en laarsjes staan klaar!”

Inschrijven

De mogelijkheid tot inschrijven is reeds gestart en er volgen nog informatieavonden, de eerste is op donderdag 8 juli. Aanmelden hiervoor kan via info@kdvkakelbont.nl.  Ook worden voor belangstellenden rondleidingen gehouden. Informatie hierover is te vinden op de website hoeve-kabelbont.nl.

Beelden bij dit artikel