‘Kakelbonder’ erkend streekproduct

DINTELOORD – Na de asperges van de Brabantse Wal, die niet exclusief Steenbergs zijn, heeft onze gemeente in de ‘Kakelbonder’ nu ook een exclusief eigen streekproduct. De bijzondere appeltaart werd ontwikkeld in de keuken van Zorghoeve Kakelbont aan de Boompjesdijk in Dinteloord en kreeg gisteren het officiële keurmerk van de Stichting Streekeigen Producten Nederland.

Daarvoor was René de Bruin van deze organisatie naar Kakelbont gekomen, maar de uitreiking van het keurmerk liet hij over aan wethouder Cors Zijlmans, die Marianne Rommers en Ingrid Havermans van de zorghoeve feliciteerde én complimenteerde met deze nieuwe prestatie.

Alle lof ging niet in de laatste plaats uit aan kok Marc den Toonder, die de ‘Kakelbonder’ bedacht en samen met de verschillende cliënten van Kakelbont (o.a. dagbesteding voor kinderen en ouderen, onderwijs voor jongeren) bereidt.

Ook dit sociale aspect maakt de appeltaart, die vol lokale en streekeigen ingrediënten zit, speciaal. Bijzonder aan de receptuur zijn vooral het beslag, met vrije uitloopeieren als belangrijkste bestanddeel, en de chocolade in de bodem.

De overheerlijke ‘Kakelbonder van de Brabantse Wal en Waterpoort’, zoals de lekkernij helemaal officieel heet, kan in de brasserie worden genuttigd, maar wordt ook verkocht om mee te nemen.