Kaartverkoop voor Bevrijdingsconcerten van ABS van start

STEENBERGEN – ‘Vertel het verhaal van de bevrijding door aan komende generaties, nu en in de toekomst’. Met deze gedachte in het achterhoofd, verzorgt ABS volgende maand vijf grote concerten om te gedenken dat de kernen van de gemeente Steenbergen 70 jaar geleden bevrijd werden. Het mannenkoor grijpt deze gelegenheid tevens aan omdat er nu nog mensen in leven zijn, die de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding persoonlijk hebben meegemaakt. De kaartverkoop voor deze Bevrijdingsconcerten is afgelopen weekeinde van start gegaan.

De eerste uitvoering vindt plaats in de H. Corneliuskerk op de Welberg, op zondag 2 november om 15.30 uur, ter afsluiting van het uitgebreide herdenkingsweekeinde waartoe de Stichting Bevrijdingsmonument Welberg het voortouw heeft genomen. Dit concert is ook bedoeld voor de kern Steenbergen, waarbij aangetekend dat publiek uit alle plaatsen en ook van daarbuiten natuurlijk bij alle optredens van harte welkom wordt geheten.

Lokale kleuring dankzij medewerking muziek- en toneelgezelschappen

De Welbergse historicus Robert Catsburg, schrijver van meerdere boeken over Steenbergen e.o. in oorlogstijd, zal bij elk concert stilstaan bij de bevrijding. Per uitvoering heeft ABS daarnaast naar zoveel mogelijk lokale betrokkenheid gestreefd, die zich uit in de vertoning van plaatselijke bevrijdingsbeelden en de medewerking van zowel muziek- en toneelverenigingen als privépersonen uit de verschillende kernen. Zoals harmonie Amicitia, toneelvereniging Tavenu en een zangtrio van theaterschool Myra Ceti bij het openingsconcert in de Corneliuskerk.

We’ll meet again, Trees heeft een Canadees…

Bij het Bevrijdingsconcert in de Petrus en Pauluskerk te Dinteloord – zaterdag 8 november, 14.30 uur – zijn onder meer Harmonie Volharding Dinteloord, Coby en Inge van Opdorp en Corry de Jong actief. In de Joannes de Doperkerk van Nieuw-Vossemeer, geven zondag 9 november Truus Bosters, Tilly Heijboer en Peter Timmermans lokale kleuring aan het programma, dat ook hier om 14.30 uur begint. Het algemene repertoire zal grotendeels steeds hetzelfde zijn en omvat bekende nummers als We’ll meet again, Trees heeft een Canadees en Lily Marleen.

Met elkaar het glas heffen op de vrijheid

De concertreeks wordt zaterdag 15 november vervolgd in de H. Georgiuskerk te Kruisland, aanvang 14.30, m.m.v. Harmonie St. Caecilia en leden van TV Soufflé. Tot besluit is het Bevrijdingsconcert te beluisteren in de (dan voormalige) O.L.V. ten Hemelopnemingkerk van De Heen, waar de eerste klanken ook weer om 14.30 uur zullen klinken.

In de pauze en na afloop van alle concerten, die telkens twee uur duren, bestaat de mogelijkheid om met elkaar het glas te heffen op 70 jaar bevrijding. ABS benadrukt overigens dat de keuze voor de rooms-katholieke kerken los staat van het geloof en dat iedereen, jong en oud, van harte welkom is.

Kaartverkoop

De entree bedraagt 2 euro p.p., kaarten voor alle uitvoeringen zijn te bestellen via www.mannenkoor-abs.nl en bij Primera De Gilles en bakkerij Van Broekhoven (t.b.v. Welberg), keurslager Littooij (Dinteloord), Spar (Nieuw-Vossemeer), supermarkt COOP en De Commerce (Kruisland) en ’t Goeleven (De Heen). Mits nog niet uitverkocht, kunnen er ook voor aanvang aan de deur nog toegangsbewijzen worden gekocht.

Voor mensen die slecht ter been zijn en niet zelfstandig kunnen komen, wordt desgewenst gratis vervoer geregeld, na aanmelding bij ABS-voorzitter Jan Ooms, 06-14974933.

ABS gaf op 19 september, bij de herdenking van Gibson en Warwick, al een ‘voorproefje’ ten beste op de Bevrijdingsconcerten.