Kaartverkoop gestart voor jubileumconcert mannenkoor ABS

STEENBERGEN – Burgemeester Saskia Bolten heeft als eerste twee kaartjes gekocht voor het jubileumconcert dat het 125-jarige Steenbergse mannenkoor ABS op zaterdag 12 oktober verzorgt in de Gummaruskerk.

Penningmeester Piet Delhez overhandigde de burgemeester deze week – tijdens de repetitie van het koor – eerst symbolisch een uitvergroot entreebewijs, waarna Bolten 40 euro uit haar portemonnee haalde om zichzelf en haar partner te verzekeren van een plaatsje bij het concert.

In de kerk is ruimte voor maximaal 800 belangstellenden. ABS verwacht zonder veel moeite sowieso vijfhonderd kaarten aan de man te kunnen brengen, maar hoopt natuurlijk op een ‘uitverkocht huis’.

De kaartverkoop verloopt via de website, http://www.mannenkoor-abs.nl, en bij Primera De Gilles in de Kaaistraat. Ook bij alle leden van het jubilerende koor zijn kaarten, à 20 euro, verkrijgbaar.

Speciaal voor de burgemeester hieven de ABS’ers tijdens de repetitie hun jubileumlied aan, bij wijze van voorproefje op het grote concert, waaraan ook het Roosendaals Symfonie Orkest en vijf solisten hun medewerking verlenen.

Op het programma prijken bekende opera-koorwerken van onder anderen Verdi en Rossini, alsmede bekende nummers van Andrea Bocelli en Luciano Pavarotti.

Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan houdt ABS zaterdag 6 juli een receptie, van 15.00 tot 17.00 uur bij theaterschool Myra Ceti aan de Wouwsestraat.