K-Street Jazzband vanavond op Breda Jazz

STEENBERGEN – Ze zijn het levende bewijs dat jonge muzikanten en het vertolken van traditionele, oude stijl jazz geen onmogelijke combinatie zijn: de K-Street Jazzband timmert namelijk steeds nadrukkelijker aan de weg met z’n opzwepende ritmes, rauwe teksten en ook het ongeremde enthousiasme van de leden laat de toehoorders nimmer onberoerd.

‘Kijken, luisteren, zingen, dansen en genieten in onbepaalde volgorde’, zo luidt het credo van de Steenbergse band, die de komende tijd een druk programma voor de boeg heeft. Te beginnen komende vrijdag, bij Breda Jazz, waar de K-Street Jazzband voor de derde keer te gast is en nu ’s avonds van acht uur tot middernacht mag spelen in de Bredase binnenstad. Dit wordt ook meteen het dichtstbijzijnde optreden van 2015.

Op zondag 31 mei gaat de swingende formatie naar het Parkfeest in Oosterhout en zaterdag 6 juni paraderen de Steenbergse muzikanten – op uitnodiging van de VVV aldaar – door hartje Antwerpen. Weer een week later doen ze, voor het eerst in hun bestaan, mee aan de Celler Streetparade in het Duitse Celle, vlakbij Hannover, waar jaarlijks een groot internationaal festival voor straatjazzorkesten wordt gehouden.

Ook verleent de pas helemaal in het nieuw gestoken groep, op 19 juni, haar medewerking aan een theatershow van het Leger des Heils in het Rotterdamse Zuidpleintheater. De voorjaars- en zomeragenda van de K-Street Jazzband eindigt op 25 juni met het Riverboat Jazzfestival in het Deense Silkeborg, thuishaven van het oudste en grootste jazzfestival van Scandinavië. Hier geeft de band voor de tweede keer acte de présence. Op 19 september wordt de muzikale reis vervolgd naar Jazz by the Sea, een internationaal oude stijl jazzfestival in Domburg.

Foto: De Steenbergse K-Street Jazzband, hier te zien in Gorinchem, waar het gezelschap medio april van zich liet horen.