Jurrien Bosters ongenaakbaar in zware wielerklassieker

WELBERG – De Welbergse wielrenner Jurriën Bosters heeft zijn beloftevolle status meer dan waargemaakt in de 45ste editie van de Omloop van de Braakman. De 22-jarige coureur, uitkomend voor Belkin/De Jonge Renner, koos de aanval in de Zeeuws-Vlaamse klassieker en werd hiervoor beloond met de overwinning.

Zoals de profs gisteren in Parijs-Roubaix de strijd aanbonden met de kasseistroken in Noord-Frankrijk, kregen ook de deelnemers aan de zware Omloop van de Braakman zaterdag de nodige kinderkoppen voor de wielen.

Gedurende de wedstrijd, over een totaalafstand van bijna 170 kilometer, moesten zij maar liefst twintig keer een zestal hobbelige passages trotseren. Met nog vijftig kilometer voor de boeg, besloot Bosters zijn kans te wagen. Vier medevluchters probeerden zijn spoor te volgen, maar werden teruggepakt door het peloton, dat in diverse groepen uiteengeslagen was.

Twee renners wisten de kloof naar de koploper alsnog te overbruggen, maar Bosters had duidelijk zijn zinnen gezet op de zege in deze klassieker en slaagde erin de concurrentie weer van zich af te schudden. Na een korte solo bereikte hij de eindstreep, die hij glunderend en met de armen hoog passeerde.

De volgende race waar de Welbergenaar hoge ogen hoopt te gooien is de Altena Biesbosch Ronde op Tweede Paasdag.