Jubileumreceptie van trotse en trouwe leden ABS

STEENBERGEN – ,,Dit is mijn derde grote jubileum al,’’ vertelt Ad Hoppenbrouwers. Hij behoort tot de ‘oudste’ leden van mannenkoor ABS en was vandaag uiteraard van de partij op de receptie ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan.

Van de vorige jubilea die hij meemaakte staat het optreden van zangeres Anneke Grönloh – bij het grote publiek voornamelijk bekend van de hit Brandend Zand – hem nog altijd helder voor de geest.

De bijna 75-jarige Hoppenbrouwers staat sinds 1961 op de ledenlijst, maar maakte zijn debuut bij ABS al op zijn zestiende. ,,Mijn vader kwam na een repetitie thuis en zei: ga jij volgende week maar in mijn plaats.’’

Zo werden er vanmiddag nog veel meer herinneringen opgehaald, door zowel de leden als de bezoekers van de receptie bij theaterschool Myra Ceti. Op een groot scherm konden de aanwezigen kijken naar beelden van de receptie van het eeuwfeest, met onder anderen toenmalig burgemeester Derksen.

Namens de gemeente brachten nu loco-burgemeester Cor van Geel en wethouder Bert van Kesteren hun felicitaties over aan het huidige bestuur van ABS én erevoorzitter Piet van Herel. Van Geel sprak zijn waardering uit voor het mannenkoor, dat volgens voorzitter Jan Ooms trots op zichzelf mag zijn. ,,En dat mogen we vandaag ook uitstralen,’’ hield hij de leden voor.